Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Κλείνει η περίφημη παραλία της ταινίας «The Beach» στην Ταϊλάνδη λόγω υπερτουρισμού

Την απόφαση να κλείσει επ′ αόριστον η παραλία Μάγια, ο επίγειος παράδεισος στην Ταϊλάνδη που έγινε γνωστός μέσα από την ταινία «The Beach» με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, το 2000, έλαβαν οι αρχές της χώρας.

2 3

Οι υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και η πολύ μεγάλη προσέλευση τουριστών προκάλεσαν βλάβες στους κοραλλιογενείς υφάλους της περιοχής και παρότι ήδη, τον περασμένο Ιούνιο, ελήφθη απόφαση η παραλία να παραμείνει κλειστή για το κοινό για τέσσερις μήνες, σήμερα, Τρίτη ανακοινώθηκε ότι ο αποκλεισμός παρατείνεται επ΄ αόριστον.

«Τέσσερις μήνες δεν ήταν αρκετοί», υποστήριξε, μιλώντας στο Reuters, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας για τα Εθνικά Πάρκα της Ταϊλάνδης, προσθέτοντας πως «χρειαζόμαστε ένα, δύο ή ακόμη και περισσότερα χρόνια για να επανέλθει το οικοσύστημα».

Η δημοφιλής παραλία συγκεντρώνει έως και 6.000 επισκέπτες ημερησίως από τα γειτονικά νησιά, αλλά και την ενδοχώρα της Ταϊλάνδης, η οικονομία της οποίας βασίζεται σε ποσοστό που φτάνει ακόμη και το 12% στον τουρισμό.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχει εκφραστεί επανειλημμένως ο προβληματισμός για το αν η χώρα είναι σε θέση να διαχειριστεί τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό τουριστών.

σχετικα αρθρα

176 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img