Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Κλείνει ο θρυλικός οίκος Jean Paul Gaultier

Στο Παρίσι όπου και ξεκίνησε θα κλείσει την καριέρα του ο Jean Paul Gaultier, ο θρυλικός μόδιστρος που λάτρεψαν σταρ όπως η Madonna αλλά και η δική μας Άννα Βίσση…

Σόκαρε τον κόσμο της μόδας ο Jean Paul Gaultier, όταν ανακοίνωσε πως αυτή η παρουσίαση του pret-a-porter Jean Paul Gaultier στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού θα είναι και η τελευταία του και πως από εδώ και πέρα θα αφοσιωθεί στον σχεδιασμό ρούχων μόνο για υψηλή ραπτική (haute couture) αλλά και στην δημιουργία κοστουμιών για τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Τέλος εποχής είπαν κάποιοι, καθώς ο Γάλλος μόδιστρος αποτελούσε μια εμβληματική φιγούρα της τέχνης. Το enfant terrible της γαλλικής μόδας δεν θα ξανα-σοκάρει με τα κωνικά σουτιέν και τις χαρακτηριστικές μαρινιέρες του.

Σύμφωνα με πολλούς ο μόδιστρος δεν μπορούσε πλέον να ακολουθήσει τους εξοντωτικούς ρυθμούς του να πρέπει να «ανακαλύπτεις» κάτι καινούργιο συνεχώς και αποφάσισε ότι θέλει να κάνει κάτι άλλο. Το ίδιο δήλωσε και ο ίδιος σε γαλλικό περιοδικό.

Ο σχεδιαστής κατάφερε να δημιουργήσει τεράστιες τομές στην μόδα και θεωρείται μετά τον Yves Saint Laurent ο πιο ρηξικέλευθος της γαλλικής σκηνής. Μαθήτευσε δίπλα στον Pierre Cardin και τον Jean Patou, μαθαίνοντας σε λεπτομέρεια τεχνικές ραπτικής και την “συμπεριφορά” των υφασμάτων. Τα κομμάτια του Gaultier έχουν μείνει αξέχαστα και αποτελούν πλέον κλασσικά κομμάτια. Θεωρείται ο άνθρωπος που καθιέρωσε την μαρινιέρα αλλά και τα μαύρα γιλέκα, τα ψαράδικα παντελόνια, τις τιράντες και άλλα πολλά.

σχετικα αρθρα

310 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img