Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Κλειστά τα σχολεία, η εστίαση, η ψυχαγωγία και τα δικαστήρια μέχρι το νέο έτος

Τους τομείς που δεν θα ανοίξουν μέχρι το τέλος των γιορτών ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.


Όπως είπε, έως τις 7 Ιανουαρίου μένουν κλειστά:

Τα σχολεία,

Η εστίαση

Η ψυχαγωγία

Τα δικαστήρια

Οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από όσες έχουν εγκριθεί (για παράδειγμα, επαγγελματικά πρωταθλήματα Superleague και Basketleague)

Τα χιονοδρομικά κέντρα

Επίσης:

Παρατείνεται η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων.
Εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση συναθροίσεων και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας
Όσοι έρχονται από το εξωτερικό την περίοδο των γιορτών (από 18 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου), θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό τεστ PCR εντός 72 ωρών, ενώ θα υποβάλλονται σε Rapid Test και θα τίθενται σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών.
Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο, θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, θα υπάρξει του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ερωτηθείς σχετικά, επεσήμανε ότι τα SMS θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι ήταν πιο αργή από όσο αναμενόταν η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. Όπως σημείωσε, είναι αυξημένη η κινητικότητα κατά 20% στο δεύτερο lockdown, σε σύγκριση με το πρώτο.

Επεσήμανε, πάντως, ότι υπάρχει σχετική σταθεροποίηση ή και ήπια μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, προσθέτοντας πως οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ βαίνουν μειούμενες. Σημείωσε ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας και στάθηκε στην ανάγκη η όποια επάνοδος στην πραγματικότητα να γίνει με προσοχή και ασφάλεια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων