Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Κλειστή η παραλιακή, φεύγουν οι πρόσφυγες για Ειδομένη με τα πόδια

Αναστάτωση προκλήθηκε στο δυτικό αεροδρόμιο σήμερα το μεσημέρι, όταν 300 Σύροι πρόσφυγες ξεκίνησαν με τα πόδια για την Ειδομένη.

Φανερά εκνευρισμένοι από την απίστευτη ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, οι πρόσφυγες ξεκαθάρισαν στις Αρχές πως δεν θέλουν να μείνουν παραπάνω στο χώρο του αεροδρομίου, αλλά να φύγουν για την Ειδομένη. Ωστόσο, όταν συνειδητοποίησαν πως δεν πρόκειται να μεταφερθούν με πούλμαν, αποφάσισαν να βγουν μόνοι τους στην παραλιακή και να προχωρήσουν με τα πόδια. Ετσι, κατέβηκαν στο δρόμο και έκλεισαν μία από τις τρεις λωρίδες της παραλιακής λεωφόρου.

Οι πρόσφυγες είχαν μεταφερθεί στην αίθουσα αναχωρήσεων του πρώην δυτικού αεροδρομίου χθες το βράδυ για να περάσουν εκεί τη νύχτα, αφού σκοπός τους δεν είναι να μείνουν στην Αθήνα και την Ελλάδα, αλλά να περάσουν τα σύνορα με τα Σκόπια και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Νωρίτερα το πρωί, πρόσφυγες που είχαν φτάσει με πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά προχώρησαν σε ένα πεντάλεπτο κλείσιμο του δρόμου έξω από το λιμάνι, διαμαρτυρόμενοι επειδή δε μπορούσαν να φτάσουν στα σύνορα.

Το χάος συνεχίζεται, εν όψει του προσωρινού σχεδίου Δρίτσα για την επιβράδυνση των ροών στα νησιά

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων