Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Κλειστή ακόμη η πόρτα της Ουάσιγκτον στον Σαμαρά

Σε εκκρεμότητα παραμένει το ταξίδι Σαμαρά στην Ουάσιγκτον, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί στην αμερικανοεβραϊκή κοινότητα της Ουάσιγκτον ότι όχι μόνο θα παραστεί στο συνέδριό της που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές του Ιουνίου αλλά επιπλέον θα είναι και ένας εκ των κεντρικών ομιλητών της εκδήλωσης.

Την ίδια ώρα όμως και παρά τις άμεσες και έμμεσες κρούσεις που έχουν γίνει δια της διπλωματικής οδού προς τον Λευκό Οίκο, δεν έχει ακόμη υπάρξει απάντηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ για συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπάρακ Ομπάμα.

Αυτή η κατάσταση αναμονής προκαλεί νευρικότητα στο Μέγαρο Μαξίμου που γνωρίζει ότι δεν γίνεται να κάνει ο πρωθυπουργός ταξίδι ως την Ουάσιγκτον και να μην έχει επίσημες επαφές με την αμερικανική πλευρά. Οι προσπάθειες για ένα ραντεβού με τον πλανητάρχη έστω και ολιγόλεπτες θα συνεχιστούν, αλλιώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει “ξαφνική” ματαίωση της επίσκεψης Σαμαρά στην Ουάσιγκτον για το συνέδριο μολονότι το όνομά του βρίσκεται πλέον στο επίσημο πρόγραμμα.

Ένας επιπλέον λόγος που ο πρωθυπουργός θέλει να συνδυάσει το ταξίδι πέραν του προφανή, πολιτικού, είναι το γεγονός πως λόγω της κατάστασης του ματιού του είναι απαγορευτικό να κάνει υπερατλαντικά ταξίδια συχνά…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων