Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Γιατί παραμένουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό το Σαββατοκύριακο;

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε για δύο μέρες είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας οι σταθμοί Πανόρμου της γραμμής 3 και Συγγρού – Φιξ της γραμμής 2, “για τεχνικές εργασίες”.

Ποιες είναι αυτές οι τεχνικές εργασίες; Στα σημεία με τα ακυρωτικά μηχανήματα έχουν τοποθετηθεί οι μπάρες που θα τεθούν σε λειτουργία μαζί με την εφαρμογή του νέου ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σε ότι αφορά τα “συμβατικά” ακυρωτικά μηχανήματα αυτά έχουν μετακινηθεί σε χώρους πλάγια από τις μπάρες.

Η εγκατάσταση αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον ένα δίμηνο, ώστε να καλυφθεί το σύνολο του δικτύου των σταθμών με αναγκαστική διακοπή λειτουργίας τις ημέρες που θα γίνονται οι μετατροπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι πιθανόν να κλείσουν για την συγκεκριμένη διαδικασία τέσσερις σταθμοί. Πρόθεση της ΣΤΑΣΥ είναι οι εργασίες αυτές να πραγματοποιούνται μόνο Σαββατοκύριακα, ενώ το επόμενο διάστημα θα υπάρξει πιο έγκαιρη ενημέρωση του επιβατικού κοινού σχετικά με τους σταθμούς που θα τίθενται εκτός λειτουργίας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έχει προσδιορισθεί πλέον για τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img