Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Κλιμακωτό πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα στα 100-250 ευρώ

Το κλιμακωτό παράβολο για τα ανασφάλιστα οχήματα που θα επιβληθεί μετά τις 14 Ιουλίου θα οριστεί με τροπολογία στην Βουλή σύμφωνα με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η κυρία Παπανάτσιου ,μίλησε στην ΕΡΤ και είπε ότι αύριο θα δεχτεί τις σχετικές εισηγήσεις για την παράταση της προθεσμίας, η οποία λήγει την Παρασκευή, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις. Απ’ ότι φαίνεται, ωστόσο, η παράταση θα είναι μόνο λίγων ημερών ,ενώ θεωρείται απίθανο να διαρκέσει πέραν του δευτέρου δεκαημέρου του Ιουλίου. όπως ζητούν οι Ενώσεις των Λογιστών και των Φοροτεχνικών. Το πιθανότερο είναι να διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουλίου.

Η υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει την επιστροφή των παραβόλων που κατέβαλαν οι ιδιοκτήτες ΙΧ που ήταν στη λίστα των διασταυρώσεων με τα ανασφάλιστα. Αναφέρθηκε ,επίσης, στις αλλαγές που θα γίνουν στο παράβολο των 250 ευρώ το οποίο πλέον πρόκειται να κλιμακωθεί ανάλογα με το μέγεθος του κυβισμού των οχημάτων.

Όπως διευκρινίστηκε το παράβολο για τα ανασφάλιστα οχήματα θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • Στα  100 ευρώ για τα δίτροχα έως 250 κυβικά εκατοστά
  • Στα 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα
  • Στα 200 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα κάτω των 1.000 κυβικών
  • Στα  250 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα.

Η κ. Παπανάτσιου προαννήγειλε ελέγχους για τις απίστευτα χαμηλές τιμές στις μεταβιβάσεις ακινήτων ενώ στο τέλος του μήνα, όπως είπε, θα καταβληθεί και το επίδομα θέρμανσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων