Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Κοινό εμβόλιο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca

Τις κλινικές δοκιμές προκειμένου να διαπιστώσουν αν είναι ασφαλής ο συνδυασμός εμβολίων κατά του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca, ανακοίνωσε η εταιρεία στη Ρωσία.

«Ανακοινώνουμε πρόγραμμα κλινικών δοκιμών για να αξιολογήσουμε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού του ASD1222, που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και του Sputnik V, που αναπτύχθηκε από τον ερευνητικό εργαστήριο Gamaleya», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι οι δοκιμές θα γίνουν σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ρώσοι επιστήμονες θεωρούν ότι ο συνδυασμός των δύο εμβολίων είναι πιθανόν να αυξήσει κατά πολύ την αποτελεσματικότητά τους.

Το Gamaleya Institute έχει αναπτύξει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Τον περασμένο μήνα είχε προτείνει μέσω του Twitter στην AstraZeneca αυτό το εγχείρημα, με βάση την υπόθεση ότι ενδεχομένως η χρήση δύο δόσεων από δύο εμβόλια θα είναι αποτελεσματικότερη από την χορήγηση δύο δόσεων του ιδίου εμβολίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων