Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022

Κοινωνικός τουρισμός: Τελευταία ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους – Πότε λήγει η προθεσμία

Τελευταία ευκαιρία έχουν σήμερα Πέμπτη (23/6) οι ενδιαφερόμενοι για να καταχωρήσουν αίτηση για τον κοινωνικό τουρισμό.

Η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων, για την συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού λήγει σήμερα Πέμπτη στις 14:00 το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι φέτος το πρόγραμμα αναμένεται να καλύψει 300.000 δικαιούχους, ενώ ο προϋπολογισμός του είναι στα 35 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή. Στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Οι επιταγές μπορεί να χρησιμοποιηθούν από 1/8/22 έως και 31/7/23. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

Όσοι δικαιούχοι λάβουν επιταγή και δεν την ενεργοποιήσουν, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δυο προγράμματα, ώστε να μην στερούν από άλλους δικαιούχους τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων