Το Κολέγια αυτά συνεχίζουν και σήμερα να λειτουργούν με νόμιμη άδεια του υπ. Παιδείας και με δίδακτρα που φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 8.000 ετησίως.
Όπως αναφέρει σε σχετικό της θέμα η ιστοσελίδα esos.gr, “σκάνδαλο” έχει ξεσπάσει στο υπουργείο Παιδείας με θύματα εκατοντάδες πτυχιούχους Κολλεγίων οι οποίο βρίσκονται προ εκπλήξεως , καθώς απορρίπτεται η αναγνώριση των πτυχίων τους, ενώ το ίδιο το υπουργείο έχει χορηγήσει τις άδειες λειτουργίας.
Σημείωση: Η μη αναγνώριση πτυχίων σε καμία περίπτωση δεν αφορά την πλειονότητα των Κολλεγίων τα οποία παρέχουν άριστο επίπεδο σπουδών, παρά συγκεκριμένα Κολλέγια. Έτσι γονείς και φοιτητές αναγκάζονται να στραφούν νομικά .
Ειδικότερα:
Α. Το υπουργείο Παιδείας έχει χορηγήσει άδειες λειτουργίας σε Κολλέγια βάσει συγκεκριμένων Προγραμμάτων Σπουδών που έχουν καταθέσει.
Β. Παράλληλα τα Κολλέγια υπόκεινται σε συνεχή έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας για την εφαρμογή των Προγραμμάτων Σπουδών
Ωστόσο το ίδιο το υπουργείο Παιδείας στη συνέχεια όταν απόφοιτοι Κολλεγίων καταθέτουν τα πτυχία τους δεν τα αναγνωρίζει.
Γ. Τα Κολλέγια αυτά, ενώ τα πτυχία τους δεν αναγνωρίζονται, συνεχίζουν να λειτουργούν και σήμερα με νόμιμη άδεια από το υπουργείο Παιδείας , βγάζοντας νέες γενιές με πτυχία χωρίς αντίκρυσμα.
Δ. Το υπουργείο Παιδείας ουδέποτε ενημέρωσε τους Έλληνες πολίτες ποια Κολλέγια χορηγούν πτυχία που στη συνέχεια αναγνωρίζονται.
Πρόκειται για εκατοντάδες πτυχιούχους θύματα αυτού του “σκανδάλου” οι οποίοι έχουν βρεθεί με ένα πτυχίο χωρίς κανένα αντίκρυσμα ενώ:
- Έχουν καταβάλει δίδακτρα που φτάνουν ή και ξεπερνούν τα 8.000 ετησίως
- Έχουν χάσει και τρία με τέσσερα χρόνια να σπουδάζουν σε αναγνωρισμένα από το υπουργείο Παιδείας Κολλέγια.
Προσφυγές στα δικαστήρια
Αρκετοί από του πτυχιούχους Κολλεγίων έχουν προσφύγει στο διοικητικό Εφετείο και δικαιώνονται , αφού βέβαια έχουν καταβάλλει δικαστικά έξοδα που ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ.