Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Κομισιόν: Δεν υφίσταται έλεγχος της γγ εσόδων

Γράφει ο Γιάννης Κουτρουμπής

Μέσα σε αυτά που βγαίνουν στο φως σχετικά με το σχέδιο του Γιανη Βαρουφάκη για την δημιουργια ενός παραλλήλου νομίσματος, το οποίο θα εφαρμοζόταν μόνο σε περίπτωση που δεν υπήρχε συνέχεια στις διαπραγματεύσεις, ήταν και η φήμη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελέγχει την Γενικη Γραμματεια Δημοσίων Εσόδων, μια φήμη της οποίας προέβη σε διάψευση η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρεεβα.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος δήλωσε: «Αναφορικά με τα λεγόμενα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη περί ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εσόδων από την «τρόικα» και από «τις Βρυξέλλες», η Μ. Αντρέεβα σημείωσε πως αυτά είναι «αναληθή» και «ανυπόστατα».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και με την πρόοδο των συνομιλιών δήλωσε ότι: «Συνεχίζεται να σημειώνεται πρόοδος», ανέφερε η εκπρόσωπος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, χαρακτηρίζοντας «ομαλή» τη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα, και ενημέρωσε ότι ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Αθήνα Ντέκλαν Κοστέλο βρίσκεται από χτες επί τόπου και ηγείται των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων. Επιπλέον, η Μ. Αντρέεβα επανέλαβε ότι περισσότερες μεταρρυθμίσεις θα χρειαστούν από την πλευρά της Ελλάδας για να ξεκλειδώσει η πρώτη εκταμίευση. Τέλος, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, είπε πως αυτές θα γίνουν στο «πλαίσιο» και στον «χρόνο» που έχει οριστεί από την απόφαση της ευρωσυνόδου της 12ης Ιουλίου. »

HTML tutorial

Γενικά το θέμα Βαρουφάκη είναι απο τα μεγαλύτερα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, καθώς δεν μπορεί Υπουργός να θέλει να χακάρει το ίδιο του το Υπουργείο παίρνοντας όλα τα ΑΦΜ των πολιτών και δημιουργώντας παράλληλους λογαριασμούς των φορολογουμένων. Ακόμα και αν πρόκειται για ακαδημαϊκή μελέτη δεν μπορεί να σχεδιάζεται κάτι τέτοιο να βγαίνει στο φως της δημοσιότητας και η Κυβέρνηση να μην προχωρά σε διάψευση του ή σε τιμωρία του πρώην Υπουργού.

Πολλές φορές είναι να αναρωτιέται κανείς αν όλα αυτά τα έκαναν οι παλιότερες Κυβερνήσεις τι θα γινόταν. Θα καιγόταν το σύμπαν. Θα γίνονταν διαδηλώσεις. Θα υπήρχαν κατηγορίες για Κυβερνηση Τσαουσέσκου, ενώ τώρα δεν υπάρχει καμμία αντίδραση απο τους πολίτες, διότι θεωρούν πως ο κ. Τσιπρας διαπραγματεύτηκε.

Εν κατακλείδι, όλοι έχουν ευθύνες, όλοι οι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι που ενεπλάκησαν σε αυτό το σχέδιο θα πρέπει να απολογηθούν σχετικά με το αν υπήρχε δόλος και αν τελικά η δικαιοσύνη αποδείξει πως υπήρχε αυτά τα άτομα θα πρέπει να τιμωρηθούν, διότι τα σχέδια αυτά βλάπτουν πολύ σοβαρά την δημοκρατία και δεν θα πρέπει πάντα να γίνεται ρίψη ευθυνών σε άλλους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων