Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Κομισιόν: Έδωσε το “πράσινο φως” για το εμβόλιο της Pfizer

Πράσινο φως και από την Κομισιόν για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενεργοποιείται το πρόγραμμα διανομής του εμβολίου στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τούδε και στο εξής τα κράτη – μέλη της ΕΕ αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα προγράμματα παραλαβής των εμβολίων όσο και για τον εμβολιασμό των πολιτών.

Τα πρώτα προγράμματα εμβολιασμού αναμένεται να ξεκινήσουν την 27η Δεκεμβρίου

«Σήμερα προσθέτουμε ένα σημαντικό κεφάλαιο σε μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας, διαθέτοντας το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID19 για τους Ευρωπαίους πολίτες. Περισσότερα εμβόλια θα έρθουν. Θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις χώρες της ΕΕ ταυτόχρονα, υπό τους ίδιους όρους» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν

Νωρίτερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είχε εγκρίνει το εμβόλιο. «Eίναι αποφασιστική στιγμή στις προσπάθειές μας να προσφέρουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια στους Ευρωπαίους» είχε δηλώσει η πρόεδρος της Κομισιόν και είχε υποσχεθεί σχετικη απόφαση «μέχρι το βράδυ»

Η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου, ανέφερε ότι «αυτή είναι η στιγμή της ΕΕ», σημειώνοντας ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας συνέστησε την υπό όρους άδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech.

Eιδικότερα, η κ. Κυριακίδου ανέφερε: «Αυτή είναι η στιγμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης: είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για τον COVID19. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας συνέστησε μια υπό όρους αδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech. H Eυρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα προχωρήσουν τώρα επειγόντως».

Για μια ιστορική τομή στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την αρχή μιας νέας εποχής έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς αναφερόμενος στον μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της ΕΕ και την ευρωπαϊκή στρατηγική εμβολίων. Ειδικότερα ανέφερε: «Μια αξέχαστη μέρα. O Μηχανισμός Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ και η ευρωπαϊκή στρατηγική εμβολίων είναι η Ευρωπαϊκή Κοινότητα ‘Ανθρακα και Χάλυβα της εποχής μας. Αντιπροσωπεύουν μια ιστορική τομή στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την αρχή μιας νέας εποχής».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων