Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Κομισιόν: Έτοιμα για νέα μέτρα για την πανδημία πρέπει να είναι τα κράτη μέλη της ΕΕ

Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμες να επιβάλουν περιορισμούς στις ζωές των ανθρώπων για να καταπολεμηθεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Υγείας, η κυρία Κυριακίδου τόνισε: «Πρέπει να τα καταφέρουμε, όπου χρειάζεται, με περιορισμούς στην καθημερινή ζωή για να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης».

Η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν νέα lockdown αυτήν την εβδομάδα την ώρα που η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου κύματος της πανδημίας, με τα κρούσματα συνολικά να ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια και τα νοσοκομεία και οι εντατικές γεμίζουν ξανά με ασθενείς με COVID-19.

Κάποια μέτρα είναι «επώδυνα»

Η Επίτροπος παραδέχθηκε ότι κάποια από τα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν είναι «επώδυνα». Παράλληλα, σημείωσε ότι πολλοί στην Ευρώπη δείχνουν τώρα μεγαλύτερη απροθυμία να τηρήσουν νέους περιορισμούς, οι οποίοι έρχονται μετά τις καθολικές καραντίνες που επιβλήθηκαν την άνοιξη κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος της επιδημίας.

Η Επίτροπος της ΕΕ σημείωσε επίσης ότι οι χώρες θα πρέπει επίσης να ενισχύσουν τις δυνατότητές εξέτασης και ιχνηλάτησης για την COVID-19 και να αυξήσουν τις δυνατότητες του υγειονομικού τους συστήματος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων