Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: Πώς αντέδρασαν οι δικοί του όταν έμαθαν για το Yale

Οι γονείς και η γιαγιά του Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι κατάφερε να πάρει υποτροφία με 97% στο Yale.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη που πήρε υποτροφία για το Yale και δηλώνει ότι επιθυμεί να γυρίσει στην Ελλάδα. Ερωτηθείς για τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να γίνει μηχανικός στη Formula 1 απάντησε στον Γιώργο Παπαδάκη: «Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα ήθελα να κάτσω εδώ».

Ωστόσο, πρόσθεσε «εκεί είναι οι ευκαιρίες που σου δίνονται, κάτι που δεν υπάρχει εδώ». Όσο για τις αντιδράσεις των δικών του είπε πως, οι γονείς του ούρλιαζαν, ενώ η γιαγιά του άναψε κεράκι στην Παναγία, για να το πιστέψει. «Έχει πει ότι θα μου φέρνει ταπεράκι με κούριερ», δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα”,  ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

“Τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα”

Όπως εξήγησε ο ίδιος, φέτος οι πιθανότητες εισαγωγής στο Yale είναι πολύ μικρές, κάτω από 4% κι ακόμα μικρότερες για τους ξένους φοιτητές. «Όμως, εδώ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή μας προετοιμάζουν πολύ καλά», τόνισε το παιδί, ξεκαθαρίζοντας βέβαια, ότι «τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολύ καλά και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ξένα».

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων