Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Κωνσταντοπούλου: Εθνικής σημασίας το έργο της επιτροπής Τσιόδρα – Ενα ολόκαρδο ευχαριστώ

Σε μια ακόμα διαφοροποίησή της, τόσο από τον παλαιότερο συγκρουσιακό εαυτό της όσο και από τους πρώην συντρόφους της στον ΣΥΡΙΖΑ, που όλο και χύνουν τη χολή τους για τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετώπισε την κρίση του κορονοϊού, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έπλεξε το εγκώμιο των μελών της επιστημονικής επιτροπής που με επικεφαλής τον Σωτήρη Τσιόδρα ανέλαβε τη μελέτη και τον σχεδιασμό της στρατηγικής έναντι της πανδημίας στη χώρα μας.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «το έργο τους είναι εθνικής σημασίας. Ας μην τους επιφυλάξουμε τη μεταχείριση της σταύρωσης, που έχουν δοκιμάσει πολλοί άνθρωποι που υπηρέτησαν την πατρίδα και την ανθρωπότητα».

«Ας τους πούμε ένα ολόκαρδο ευχαριστώ, όπως αξίζουν», συμπλήρωσε επίσης. Είναι ενδιαφέρον ότι με φόντο την επιδημία του κορονοϊού, η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει αλλάξει πολιτικό προφίλ. Μολονότι είχε υπάρξει φανατική υπέρμαχος κάθε είδους «δικαιώματος» –από το να σηκώνεις τις μπάρες των διοδίων μέχρι να μπαίνεις στη Βουλή με μπαλόνια– στήριξε από την αρχή τον περιορισμό βασικών ελευθεριών στις μετακινήσεις των πολιτών, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα η Πλεύση Ελευθερίας ήταν το πρώτο κόμμα που έσπευσε να κάνει δωρεά προς το ΕΣΥ και μάλιστα τρεις ΜΕΘ (εδώ), σε αντίθεση με άλλα αριστερά κόμματα που αρνήθηκαν να συμβάλουν.

Στην ανάρτησή της τη Δευτέρα, με αφορμή τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως «μετά από μια κρίσιμη περίοδο, στην οποία αναστείλαμε, με αίσθημα ευθύνης κι αλληλεγγύης, βασικά κομμάτια της καθημερινότητας, της εργασίας, της ζωής μας, για να προστατεύσουμε και να προστατευθούμε, σήμερα κάνουμε ένα μικρό βήμα επανόδου».

Μάλιστα η κυρία Κωνσταντοπούλου κάλεσε τους πολίτες να μην παρασυρθούν και να μη θεωρήσουν τη σταδιακή άρση των μέτρων ως βήμα οριστικής εξόδου. «Είναι ένα βήμα ελευθερίας κι όχι η οριστική μας απελευθέρωση, για την οποία πρέπει ακόμη να περιμένουμε και να προσπαθήσουμε», συμπλήρωσε, τονίζοντας τη σημασία της ατομικής ευθύνης στην κρίσιμη περίοδο της σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων