Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Κοντά στα 3 δισ. οι δωρεές του Γουόρεν Μπάφετ για το 2020

Το ποσό των 2,9 δισ. δολαρίων θα διαθέσει ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ σε δωρεές για φιλανθρωπίες φέτος, όπως έκανε γνωστό με σημερινή του ανακοίνωση.

Ο «προφήτης της Ομάχα» όπως είναι γνωστός ο μεγαλοεπενδυτής θα διαθέσει 15,9 εκατ. μετοχές κλάσης Β της Berkshire Hathaway, συνολικής αξίας 2,9 δισ. δολαρίων, σε 5 φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Με τις φετινές δωρεές το συνολικό ποσό που έχει διαθέσει ο Μπάφετ από το 2006 ανέρχεται στα 37 δισ. δολάρια.

Ο Μπάφετ έχει ανακοινώσει ότι θα διαθέσει το 99% της προσωπικής του περιουσίας στο ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς, στο οποίο συμμετείχε και η γυναίκα του και στα φιλανθρωπικά ίδρυματα που διοικούνται από τα 3 παιδιά του.

Όπως αναφέρει το CNBC, μετά και την τελευταία δωρεά ο Μπάφετ εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του 248.743 μετοχές κλάσης Α της Berkshire συνολικής αξίας 67,5 δισ. δολαρίων, ενώ πριν από το 2006 είχε 474.998 μετοχές οι οποίες θα είχαν σημερινή αξία 129 δισ. δολάρια.

Ο Μπάφετ συχνά κατηγορείται ότι προχωράει σε φιλανθρωπίες αποσκοπώντας έτσι σε φορολογικές απαλλαγές.
Φέτος ανακοίνωσε τις φορολογικές εκπτώσεις που προκύπτουν από τις δωρεές, με τη μείωση στη συνδυαστική φορολογία που καταβάλει Ομοσπονδιακά και στην Νεμπράσκα, να διαμορφώνεται στα 43 σεντς, για κάθε 1.000 δολάρια, τα οποία έχει δωρήσει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img