Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Κοντονής: «Θα στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις πρωτοβουλίες που μπορούν να βελτιώσουν το σωφρονιστικό μας σύστημα»

«Θα στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις -θεσμικές, νομικές και χρηματοδοτικές- πρωτοβουλίες που μπορούν να βελτιώσουν το σωφρονιστικό μας σύστημα» δηλαδή «εκείνες που μπορούν να δώσουν μια αχτίδα φωτός στις φυλακές και ελπίδας σε όλη την κοινωνία» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά τον χαιρετισμό του στην σημερινή ημερίδα, με θέμα: «Σωφρονιστική πολιτική-παρόν και μέλλον» που διοργανώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αρχικά, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε, ότι «η σημερινή εκδήλωση συμπυκνώνει με περίτρανο τρόπο τη βούληση της κυβέρνησης για αποτελεσματική αντεγκληματική πολιτική με ανθρώπινο πρόσωπο και ουσιαστική βελτίωση των όρων ζωής στα καταστήματα κράτησης» και προσέθεσε:

«Η Αριστερά, με τον πολιτικό της λόγο εντάσσει την ευαισθησία στο πολιτικό παιχνίδι, υιοθετεί τη δεύτερη ευκαιρία, δεν περιθωριοποιεί τον άνθρωπο που παρανόμησε» είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα της σωφρονιστικής πολιτικής συμπυκνώνονται στο τετράπτυχο: ασφάλεια, ανθρωπισμός, επανένταξη και διαφάνεια. Αν εκλείψει οποιοσδήποτε όρος, αυτόματα ματαιώνονται οι ευγενείς επιδιώξεις, καταργούνται οι καλές προθέσεις».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων