Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Κόντρα Γερμανών για την Ελλάδα: Δεν είμαστε σε… βαυαρική μπιραρία!

Η επικεφαλής της Ενωτικής Αριστεράς Γκαμπριέλ Ζίμερ τα έβαλε τόσο με τον χριστιανοδημοκράτη συνάδελφό της Μ. Βέμπερ, όσο και γενικότερα με την Γερμανία.

«Δεν είναι σωστό νομίζω, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που παίζεται η ζωή ανθρώπων και που μια συμφωνία θα μπορούσε να βρεθεί μέχρι την Κυριακή, δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούμε το βήμα που μας δίνεται για να προβάλουμε τις θεατρικές μας ικανότητες» είπε και πρόσθεσε:

«Απευθύνομαι σε εσάς κύριε Βέμπερ, για να σας πω ότι το να δείχνει κανείς με αυτόν τον γερμανικό τρόπο ότι μπορεί να υψώνει επιτακτικά το δάκτυλο, αυτό είναι λάθος, αυτό δεν βοηθάει κανέναν. Δεν είμαστε σε βαυαρική μπιραρία, εδώ είμαστε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Απαντώντας στον Τουσκ η Γερμανίδα ευρωβουλευτής είπε: “Υπό την πρόταση ότι όλοι πρέπει να τηρούν τους κανόνες, γίνεται τελικά αυτό που ήδη βιώσαμε στην ιστορία της Ευρώπης και κυρίως στην ιστορία της Γερμανίας.

Από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, η Γερμανία απέδειξε ότι είχε στραμμένο το βλέμμα μόνο στο χρέος, ότι για 37 χρόνια δεν έπρεπε να πληρώσει το χρέος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και κατά τον δεύτερο, το 1953, έγινε διεθνής διάσκεψη με θέμα το χρέος που έδωσε τη δυνατότητα στη Γερμανία να προοδεύσει και να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

Έφθασε πια η χρονική στιγμή να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες έναντι των άλλων λαών της Ευρώπης.

Καλώ του συναδέλφους μου και κυρίως τους Γερμανούς να αφήσουμε κατά μέρος την κομπορρημοσύνη και την έπαρση” κατέληξε η κα Ζίμερ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων