Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Κορωνοϊός: 125 νεκροί, 55 νέα κρούσματα -52 σε ΜΕΘ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, έχουν καταγραφεί 125 νεκροί, 55 νέα κρούσματα και 52 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και σε όλη τη διάρκεια αυτής «επιδεικνύουμε υψηλό αίσθημα ατομικής υπευθυνότητας και συλλογικής ωριμότητας». Τόνισε ότι «μένοντας στον ίδιο δρόμο σύντομα θα ξεκινήσουμε τη σταδιακή μετάβαση σε μια νέα εποχή, σε μια νέα κανονικότητα όπου πολλές συνήθειες και συμπεριφορές των ανθρώπων θα έχουν αλλάξει».

Την ίδια στιγμή, ο Κώστας Αχ, Καραμανλής δήλωσε, σε συνέντευξή του, ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο ΟΑΣΑ έχουν ήδη δρομολογήσει το σχέδιο για τη σταδιακή επαναφορά των λεωφορείων και των συρμών του μετρό στην κανονικότητα, με αύξηση των οχημάτων και μείωση των χρονοαποστάσεων.

Διαβεβαίωσε πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επόμενη μέρα «έτσι ώστε να τηρούνται όλοι οι αυστηροί κανόνες για την υγεία των πολιτών» ενώ επιβεβαίωσε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς συζητείται με το Υπουργείο Υγείας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων