Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Κορωνοϊός: 30 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω των 60 και τους υγειονομικούς

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της covid-19, για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα που διαμένουν στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το γεγονός ότι ο κορωνοϊός είναι μια νόσος του αναπνευστικού, έδωσε από την αρχή τη θεώρηση ότι η προστασία που θα προσφέρει θα είναι βραχύχρονη, τόνισε στην αρχή της ενημέρωσης η κυρία Θεοδωρίδου.

Τα αντισώματα μειώνονται με την πάροδο του χρόνου μετά από 5-6 μήνες. Η μείωση των αντισωμάτων σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις του ιού αποτέλεσε κίνδυνο για τα άτομα που δεν είχαν επαρκή προστασία λόγω των εμβολίων. Με βάση τη μείωση των αντισωμάτων και τις μεταλλάξεις, άρχισε ο έντονος προβληματισμός για την πιθανή ανάγκη χορήγησης τρίτης δόσης. Το σκεπτικό στράφηκε στην επιλογή των ομάδων του πληθυσμού που θα είχαν μια μεγαλύτερη ανάγκη για μια τρίτη δόση. Η πρώτη ομάδα είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι, δεύτερη κατηγορία είναι όσοι λόγω ηλικίας έχουν μειωμένα αντισώματα και τρίτη κατηγορία όσοι εκτίθενται περισσότερο στον ιό, συνέχισε η ίδια.

Η αναμνηστική δόση δεν είναι υποχρεωτική. Ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος αν έχουν γίνει δύο δόσεις, τόνισε από την πλευρά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων