Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021

Κορωνοϊός: Δεν εγκαταλείπουν τις πλατείες οι νέοι – Εξετάζονται νέα μέτρα

Την ώρα που η Ελληνική Αστυνομία έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους έπειτα από τα μέτρα που πάρθηκαν για την αποφυγή συνωστισμού στις πλατείες, ο κόσμος συνεχίζει να συγκεντρώνεται σε πολλά σημεία μετά τις 12, όταν και κλείνουν τα μαγαζιά της εστίασης.

Οι έλεγχοι που διενεργούνται καθημερινά είναι εκατοντάδες, όμως στην Αττική πολλοί πολίτες αγνοούν τις συστάσεις και συνεχίζουν να συγκεντρώνονται σε κεντρικές πλατείες, όπως των Εξαρχείων, της Αγίας Παρασκευής και την Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από το βράδυ της Παρασκευής τα πρόστιμα πέφτουν βροχή, όμως αυτό δεν έχει εμποδίσει τους νέους, οι οποίοι πλέον προμηθεύονται ποτά νωρίτερα από τις 12, όταν και κλείνουν περίπτερα και κάβες και συνεχίζουν απτόητοι τη διασκέδασή τους.

Εξετάζονται νέα μέτρα

Βλέποντας ότι οι πολίτες δε συμμορφώνονται απόλυτα και ότι ο κορωνοϊός καλπάζει και στη χώρα μας, το κράτος εξετάζει δέσμη νέων μέτρων προκειμένου να βάλει ένα «φρένο» στην πανδημία. Αυτά τα μέτρα είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων ανθρώπων ηλικίας 65 ετών και άνω. Μάλιστα, θα χρειάζεται να στέλνουν και sms προκειμένου να δικαιολογούν την παρουσία τους στον δρόμο. Παράλληλα θα γίνει υποχρεωτική και η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, ενώ δεν αποκλείεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων