Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα για fake news από εφημερίδες και έναν τραγουδιστή

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας μπαίνει ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος, όπως και οι εφημερίδες «Μακελειό» και «Ελεύθερη Ώρα», προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αδικημάτων όπως της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε ανυπακοή, με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις βίντεο που αμφισβητούν την επικινδυνότητα της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας ως επικίνδυνα τα προαναγγελλόμενα εμβόλια.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές εβδομάδες, ο εν λόγω τραγουδιστής παρουσίασε τα αποτελέσματα της «έρευνάς» του για κορονοϊό και για την πανδημία γενικότερα, στηριζόμενα σε λανθασμένες ερμηνείες δηλώσεων και σε ψευδείς ειδήσεις. Μάλιστα, ο τραγουδιστής σημείωνε μεταξύ άλλων ότι ο κορονοϊός δεν αποτελεί πανδημία ενώ αμφισβητούσε τα αποτελέσματα των τεστ κάνοντας λόγο για τεχνητή αύξηση κρουσμάτων αλλά και τα εμβόλια για τον ιό.

Έτσι, τόσο ο ίδιος όσο και οι εφημερίδες «Μακελειό» και «Ελεύθερη Ώρα» τέθηκαν στο στόχαστρο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η εντολή της Εισαγγελέως προς τον διενεργούντα την έρευνα συνάδελφό της, είναι να εντοπίσει εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση καθώς και διέγερση σε ανυπακοή και εφόσον προκύπτουν ποινικά δεδομένα να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων