Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Kορωνοϊός: Επείγει ο εμβολιασμός για τους άνω των 40

Τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησαν την καθημερινή ενημέρωση για την επιδημιολογική κατάσταση και τα μέτρα της πανδημίας, με επίκεντρο την κατάσταση στα νησιά.

«Αυτό που χαρακτηρίζει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας την τελευταία εβδομάδα είναι η μετακίνηση των κρουσμάτων από τους νέους 15 έως 25 ετών σε ανεμβολίαστους μεγαλύτερης ηλικίας» υπογράμμισε η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

«Αυξάνονται τα κρούσματα σε ηλικίες 40-60 ετών» είπε, προειδοποιώντας ότι αυτό «θα οδηγήσει σε αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και σε πίεση στο σύστημα υγείας».

«Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλταστη χώρα μας συνέπεσε χρονικά με τις μετακινήσεις των νέων, αλλά και την χαλάρωση των μέτρων προστασίας λόγω διακοπών. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές πιο μεταδοτική από την βρετανική».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς χαρακτήρισε ως κρίσιμη την κατάσταση στη Μύκονο, που παραμένει στο «κόκκινο» και ανακοίνωσε πως:

«Μετά και τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δύο τεστ εβδομαδιαίως, ένα self test και ένα rapid test σε όλη την επικράτεια».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων