Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Κορωνοϊός: Έρχονται νέα μέτρα, οι «κόκκινες» περιοχές

Η εξάπλωση της πανδημίας του covid19 στη χώρα μας γίνεται πλέον με γοργούς ρυθμούς και τα κυβερνητικά στελέχη βλέποντας την κατάσταση να γίνεται ολοένα και χειρότερη, δεν αποκλείεται να ανακοινώσει επιπλέον μέτρα.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες θεωρούνται κρίσιμες αφού θα διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν αποδώσει τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση με περιορισμούς και τοπικά lockdown.

Καστοριά, Κοζάνη, Σέρρες, Ιωάννινα, Αττική και Θεσσαλονίκη βρίσκονται στο «κόκκινο» και οι ειδικοί αναμένουν τα αποτελέσματα των επόμενων δύο εβδομάδων προκειμένου να κάνουν τις εισηγήσεις τους και να αποτρέψουν περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

«Επειδή ο χρόνος επώασης είναι μετά τις 7 ημέρες-10 ημέρες, η τελική αποτίμηση θα γίνει σε 10-15 ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος στην ΕΡΤ.

Στο επίκεντρο η εστίαση

Η ομάδα των Λοιμώξεων που κάνει τις εισηγήσεις έχει βάλει στο επίκεντρο την εστίαση. Άλλωστε και σε ολόκληρη την Ευρώπη παρατηρήθηκε ότι οι κύριες εστίες της εξάπλωσης είναι τα μαγαζιά όπου παρατηρείται συνωστισμός και για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις που φιλοξενούν στους χώρους τους κόσμο. Όπως τονίζεται από κυβερνητικά στελέχη ένα νέο lockdown θα έκανε κακό στην οικονομία και είναι το απευκταίο σενάριο, ωστόσο αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, ίσως και να το ζήσουμε. Σε πρώτη φάση πάντως, τα μέτρα που εξετάζονται είναι να κλείνουν νωρίτερα από τις 12 οι χώροι της εστίασης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων