Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Κορονοϊός: Ετοιμαζόμαστε για την 4η δόση εμβολίου το Φθινόπωρο

Θέμα χρόνου είναι ο εμβολιασμός για όλους με την 4η δόση του εμβολίου.

«Η τέταρτη επαναληπτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού αναμένεται να γίνει το Φθινόπωρο» ξεκαθάρισε η Βάνα Παπαευαγγέλου, με την ίδια να διευκρινίζει ότι ήδη ξεκινήσει η συζήτηση στην Επιτροπή Εμβολιασμού.

«Θα συμπορευτούμε με την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά το Φθινόπωρο πιθανόν θα χρειαστεί μια νέα δόση για όλους» συμπλήρωσε με νόημα.

Για την 3η δόση του εμβολίου η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως η διάρκειά της είναι μεγάλη, ωστόσο «ευάλωτα είναι τα μεγαλύτερα άτομα. Όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης,αλλά προστατευόμαστε από την σοβαρή νόσο και την εισαγωγή σε νοσοκομείο» πρόσθεσε.

HTML tutorial

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα αντιικά φάρμακα, είπε ότι « έχουν μεγάλη ζήτηση καθώς γίνονται περίπου 700 αιτήσεις την ημέρα» και η εκτίμηση είναι -παρότι τα στοιχεία, είναι πρόωρα- ότι η χρήση τους έχει αποτρέψει νοσηλείες. Ωστόσο επεσήμανε ότι οι γιατροί μόνο ξέρουν ποιοι θα πρέπει να πάρουν και ποιο φάρμακο και γι’ αυτό θα πρέπει οι ασθενείς να τους συμβουλεύονται.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων