Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Κορωνοϊός – Γερμανία: Αυστηρότερα μέτρα ζητάει η Μέρκελ

Yπέρ αυστηρότερων περιορισμών λόγω του κορωνοϊού τάχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ.

Η ίδια πρότεινε μέτρα όπως το εκ νέου κλείσιμο των καταστημάτων μετά τα Χριστούγεννα, αφού όπως υποστήριξε στους βουλευτές της τα εμβόλια δεν αρκούν από μόνα τους να κάμψουν την πανδημία κατά το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.
Η ίδια πρότεινε μεταξύ άλλων την παράταση στις διακοπές των Χριστουγέννων για τα σχολεία.

Εδώ και έξι εβδομάδες η Γερμανία βρίσκεται σε μερικό λόκνταουν, με ανοικτά σχολεία και καταστήματα, αλλά κλειστή την εστίαση. Αυτό έχει περιορίσει την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά τα νέα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, περί τα 20.000 ημερησίως.

Απευθυνόμενη στην Μπούντεσταγκ η κα Μέρκελ είπε ότι οι επικεφαλής των ομόσπονδων κρατιδίων θα πρέπει να ακολουθούν τις συμβουλές των επιστημόνων, που συνιστούν την ελάττωση των συναναστροφών.

«Καλό θα είναι να πάρουμε σοβαρά όσα μας λένε οι επιστήμονες,» δήλωσε. «Δε θα είμαστε σε θέση να εμβολιάσουμε τόσο πολύ κόσμο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, που είναι το τρίμηνο του χειμώνα, ώστε να δούμε μια σημαντική αλλαγή.»

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για τους περιορισμούς ανήκουν στα κρατίδια και δε λαμβάνονται σε ομοσπονδιακό επίπεδο στη Γερμανία. Παρότι η καγκελάριος έχει πιέσει για αυστηρά μέτρα, κάποιοι ηγέτες κρατιδίων αντιστέκονται.

Η επίσημη συμβουλευτική ομάδα των επιστημόνων της Γερμανίας έχει προτείνει να αρχίσουν νωρίτερα απ΄ό,τι συνήθως οι φετινές σχολικές διακοπές για τις γιορτές και να επεκταθούν έως και τις 10 Ιανουαρίου.

Η κα Μέρκελ δήλωσε την Τετάρτη ότι τα σχολεία θα πρέπει να επεκτείνουν ως τις 10 Ιανουαρίου τις διακοπές τους ή να κάνουν τηλεμαθήματα έως τότε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων