Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Κορωνοϊός – Ιαπωνία σε Κίνα: «Σταματήστε τα πρωκτικά τεστ σε πολίτες μας»

Το Τόκιο ζήτησε από το Πεκίνο να σταματήσει τη διενέργεια πρωκτικών τεστ κορωνοϊού σε Ιάπωνες πολίτες που φτάνουν στην Κίνα, καθώς η διαδικασία «προκαλεί ψυχολογικό πόνο», δήλωσε τη Κυριακή εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας.

Το Reuters ανέφερε ότι ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Katsunobu Kato, είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ενημέρωση πως το Πεκίνο θα αλλάξει τη διαδικασία διενέργειας των τεστ και για τον σκοπό αυτό, η Ιαπωνία θα συνεχίσει να ζητά από την Κίνα να προχωρήσει στις αλλαγές.

«Μερικοί Ιάπωνες ανέφεραν στην πρεσβεία μας στην Κίνα ότι έκαναν πρωκτικό τεστ, κάτι που τους προκάλεσε μεγάλο ψυχολογικό πόνο», δήλωσε ο Kato σε συνέντευξη Τύπου. Δεν έκανε γνωστό, ωστόσο, πόσοι Ιάπωνες πολίτες έκαναν αυτού του τύπου τα τεστ.

Ορισμένες πόλεις της Κίνας χρησιμοποιούν δείγματα που λαμβάνονται από τον πρωκτό για να ανιχνεύσουν πιθανές μολύνσεις Covid-19, καθώς η χώρα επιταχύνει τους ελέγχους για να βεβαιωθεί ότι δεν έχει «ξεφύγει» κάποιος δυνητικός φορέας του ιού.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αρνήθηκε τον περασμένο μήνα τον ισχυρισμό ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες στη χώρα ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν πρωκτικά τεστ, μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ορισμένοι είχαν παραπονεθεί για τη διαδικασία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων