Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Κορωνοϊός: Οίκος ευγηρίας στην Ιταλία ερευνάται για απόκρυψη 100 θανάτων

Ο μεγαλύτερος οίκος ευγηρίας στην Ιταλία ερευνάται για το ενδεχόμενο απόκρυψης τουλάχιστον 100 θανάτων από τον κορονοϊό. Τι απαντάει η διοίκηση.

Έρευνα για το ενδεχόμενο απόκρυψης πάνω από 100 θανάτων στον μεγαλύτερο οίκο ευγηρίας της Ιταλίας, ξεκίνησαν οι ιταλικές αρχές, οι οποίες δίνουν «μάχη» για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρόκειται για τον οίκο «Pio Albergo Trivulzio» του Μιλάνου, με τη διεύθυνση να ερευνάται για το αδίκημα της απόκρυψης δεκάδων θανάτων από τον COVID-19.

Επισήμως, ως αιτία θανάτου έχει καταγραφεί η πνευμονία. Ωστόσο, υπάρχει η υποψία ότι αφενός δεν δόθηκαν προστατευτικές μάσκες στους υπαλλήλους και τους διαμένοντες, αφετέρου δεν ενημερώθηκαν οι οικογένειες των ηλικιωμένων για την ύπαρξη νεκρών.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «RAI», η διοίκηση του οίκου ευγηρίας απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες και δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γειτονική χώρα καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από τον ιό σ’ όλο τον κόσμο, με πάνω από 16.500 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων