Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Κορωνοϊός – Παγώνη: Δεν ξέρω αν θα γιορτάσουμε το Πάσχα κανονικά

«Εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα, φυσικά θα χρειαστεί παράτασή τους»: αυτό δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, εκφράζοντας παράλληλα αμφιβολίες για το εάν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα κανονικά.

«Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 και κρούσματα, μετά κάνα δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση. Γι αυτό πήραμε τα νέα μέτρα γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση» ανέφερε η κ. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Και συμπλήρωσε:

«Τώρα έχουμε και μη COVID περιπτώσεις στα νοσοκομεία».

Υπογράμμισε, επίσης ότι το σύστημα δέχεται πίεση.

«Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες» είπε επίσης η ίδια, και συμπλήρωσε:

«Αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και (η πανδημία) θα κρατήσει περισσότερο… Φέτος θα κάνουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων