Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022

Κορονοϊός: Παρατείνεται η προθεσμία για διόρθωση των τετραγωνικών ακινήτων

έχρι και τις 30 Ιουνίου θα μπορούν να καταθέτουν οι ενδιαφερόμενοι την αίτηση για τη διόρθωση των τετραγωνικών των ακινήτων, λόγω της επιδημίας του κορονοϊου.

Μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2020 παρατείνεται η κατάθεση αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για διόρθωση των τετραγωνικών για τα ακίνητα για τα οποία στο παρελθόν δεν είχαν υποβληθεί επαρκείς δηλώσεις.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν στην πλατφόρμα που λειτουργεί από 27 Φεβρουαρίου, χωρίς δικαιολογητικά, αίτηση διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρα των ακινήτων τους που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών.

Τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ ανέπτυξαν την πλατφόρμα ώστε οι ιδιοκτήτες να επωφεληθούν από την διάταξη του άρθρου 51 του νόμου 4647/2019, σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται από αναδρομικές χρεώσεις αν υποβάλλουν τη δήλωση διόρθωσης τετραγωνικών.

HTML tutorial

Δεδομένης της αδυναμίας των ηλικιωμένων να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα αλλά και το ότι οι περισσότεροι δεν μπορούν πλέον, λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό, να προσέλθουν αυτοπροσώπως στους δήμους, κρίθηκε σκόπιμη η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή διορθωτικής δήλωσης είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία, μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Μέχρι τότε η διορθωτική δήλωση υποβάλλεται χωρίς πρόστιμα για μη υποβολή ή την υποβολή προηγούμενης ανακριβούς δήλωσης.

Υπενθυμίζεται, ότι για την υποβολή της διορθωτικής δήλωσης απαιτείται μόνο η ταυτοποίηση με τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την είσοδο στο Taxis.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων