Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Κορωνοϊός: Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας εθελόντρια σε νοσοκομείο

Η πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας άφησε σήμερα το Παλάτι και ξεκίνησε να εργάζεται σε νοσοκομείο ως νοσηλεύτρια για να βοηθήσει τη χώρα της στον αγώνα που δίνει απέναντι στην πανδημία και τον νέο κορωνοϊό. Η 35χρονη, η οποία είναι παντρεμένη με τον 40χρονο πρίγκιπα Κάρολο Φίλιππο, παρακολούθησε ένα σεμινάριο τριών ημερών στο πανεπιστήμιο Sophiahemmet της Στοκχόλμης, στο οποίο είναι η ίδια επίτιμο μέλος.

Η πριγκίπισσα Σοφία άφησε την τιάρα στο παλάτι και έβαλε την μπλε ποδιά σε μια χώρα που έχει επικριθεί πολύ για τη «χαλαρή» στάση που τήρησε η κυβέρνησή της απέναντι στην κρίση. Μέχρι στιγμής η Σουηδία μετρά 11.927 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 1.203 νεκρούς.

5e9893a03e146

Η πριγκίπισσα Σοφία φωτογραφήθηκε με άλλα μέλη του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Sophiahemmet για να μην έχει κανείς αμφιβολία για τη νέα της ιδιότητα ως νοσηλεύτρια. Και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες όλοι και η πριγκίπισσα τηρούν αποστάσεις ασφαλείας. Το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης εκπαιδεύει έως και 80 άτομα την εβδομάδα για να συνδράμουν στο βαρύ φορτίο που έχει πέσει πάνω στους ώμους των γιατρών και των νοσηλευτών της Σουηδίας.

Η πριγκίπισσα Σοφία υπήρξε στο παρελθόν μοντέλο. Έγινε μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας το 2015. Ο σύζυγός της Κάρολος Φίλιππος είναι ο γιος του βασιλιά της Σουηδίας, Κάρολου Γουστάβου. Ο πρίγκιπας Κάρολος Φίλιππος είναι τέταρτος στη διαδοχή του θρόνου.

263076

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων