Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα οίκος ευγηρίας στη Νέα Μάκρη – Τουλάχιστον 10 κρούσματα

Ανησυχία και προβληματισμός για τους ενοίκους οίκου ευγηρίας στη Νέα Μάκρη, ο οποίος μπήκε σε καραντίνα το βράδυ της Κυριακής με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά μετά από την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί 12 θετικά δείγματα -10 ηλικιωμένοι και δύο εργαζόμενοι.

Μάλιστα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι 10 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο κέντρο διακομίστηκαν αργά χθες το βράδυ στο νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς είχαν εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μετά το χθεσινό πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον οίκο ευγηρίας, που αργά στη νύχτα μπήκε σε καραντίνα λόγω επιδημιολογικής έξαρσης του κορονοϊού.

«Λόγω του επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες ο σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά τη νύχτα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από χθες το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και έως την ολοκλήρωση των ελέγχων.

Η καραντίνα στο συγκεκριμένο χώρο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς όλοι οι ένοικοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και κινδυνεύει η ζωή τους σε περίπτωση που κολλήσουν κορωνοϊό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων