Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Kορωνοϊός: Σύνοδος Κορυφής στις 23 Απριλίου για τις αποφάσεις του Eurogroup

Στις 23 Απριλίου θα συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής προκειμένου οι ηγέτες των κρατών να συμφωνήσουν στο πακέτο μέτρων που αποφάσισε χθες το Eurogroup

Οι ηγέτες των κρατών μελών θα συνεδριάσουν, μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να εγκρίνουν τις αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup για το πακέτο 540 δισ. ευρώ για την στήριξη των χωρών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σημειώνοντας ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επεξεργαστεί οδικό χάρτη και συγκεκριμένο σχέδιο δράσης  «για να εξασφαλιστεί η ευημερία των Ευρωπαίων και να επανέλθει η ΕΕ στην ανάπτυξη πάνω στη βάση πράσινης και ψηφιακής στρατηγικής».

Η Σύνοδος της 23ης Απριλίου, θα συζητήσει, παράλληλα, το ενδεχόμενο σύστασης Ταμείου Ανασυγκρότησης προσωρινής διάρκειας, κάτι το οποίο εισηγήθηκε στο χθεσινό Eurogrop, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. Σλυμφωνα με τη γαλλική πρόταση, μέσω του Ταμείου Ανασυγκρότησης θα εξασφαλιστεί μια ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη σε όλα τα κράτη μέλη. Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως, άλλωστε, είπε σήμερα και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, παραπέμφθηκε από το Eurogroup στους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς έκριναν ότι συνιστά «πολιτική απόφαση». 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων