Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Κορωνοϊός: Θα πάμε καλοκαιρινές διακοπές; – Τι απαντά ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας

Το Πάσχα λόγω κορωνοϊού δεν θα γιορταστεί με τον πατροπαράδοτο τρόπο στην Ελλάδα και το ερώτημα είναι πλέον το τι θα γίνει με τις καλοκαιρινές διακοπές.

«Διακοπές το καλοκαίρι θα πάμε, αλλά με κανόνες» όπως τόνισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας  στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Μπάνιο στη θάλασσα θα κάνουμε αλλά με κανόνες. Δεν θα έχουμε οργανωμένες παραλίες που θα είναι χιλιάδες κόσμος μέσα, θα είναι πολύ λιγότεροι. Και επίσης θα κρατάμε τις αποστάσεις από τους γύρω μας. Από εδώ και πέρα, θα ζούμε με κανόνες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Σύψας υπενθύμισε ότι στη χώρα μας υπάρχουν δεκάδες νέα κρούσματα κάθε μέρα καθώς και θάνατοι, ενώ παράλληλα υπάρχουν και οι λεγόμενες εστίες υπερμετάδοσης όπως είναι οι καταυλισμοί των Ρομα, τα γηροκομεία, τα κρουαζιερόπολοια.

«Δεν έχει λήξει αυτή η φάση της επιδημίας η οποία είναι και η πιο επικίνδυνη με την έννοια ότι μπορεί αν εκτραπεί η κατάσταση το σύστημα υγείας να μην αντέξει», είπε. Και έκρινε πως «είμαστε σαφώς στο δεύτερο ημίχρονο αλλά θα ήθελα όλοι να βοηθήσουμε να έχουμε μια ομαλή λήξη του παιχνιδιού έτσι μπούμε σιγά σιγά στην αποκλιμάκωση».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων