Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Κως και Κάλυμνος: Άμεση κινητοποίηση για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης

Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Κω και την Κάλυμνο, οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, έως ότου διορθωθούν οι βλάβες στις μονάδες παραγωγής ρεύματος αποφάσισαν να μεταφερθούν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες).

Θα μεταφερθούν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 27 MW από την Αθήνα και την Κρήτη, ως εξής: σήμερα εγκαθίστανται στο νησί της Κω τα πρώτα 4 MW Η/Ζ, αύριο ακολουθούν άλλα 3 MW, την Κυριακή θα τεθούν σε λειτουργία 5 MW στην Κάλυμνο και, τέλος, έως την Τρίτη θα έχουν εγκατασταθεί στην Κω και τα υπόλοιπα 15 MW.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα οδήγησαν σε τεχνικές βλάβες που έθεσαν εκτός λειτουργίας δύο Μονάδες του σταθμού παραγωγής της ΔΕΗ στον Σταθμό της Κω, συνολικής παραγωγικής δυναμικής 27 MW. Ήδη πραγματοποιούνται ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στον αεριοστρόβιλο στην Κω ενώ μέχρι την εγκατάσταση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών ο ΔΕΔΔΗΕ προχωράει σε εκ περιτροπής ολιγόωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων