Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Κοτζιάς: Για τα μεταναστευτικά ρεύματα ευθύνεται και ο ΟΗΕ

Ο πρώην υπουργός εξωτερικών και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Κοτζιάς, δήλωσε ότι «Ένας λαβωμένος μαχητής, παραμένει πάντα μαχητής», μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μανιφέστο».

«Το πιο σημαντικό είναι να πεισθούν οι πολίτες εκείνοι οι οποίοι μας ψήφισαν τον Ιανουάριο, ψήφισαν “όχι” στο δημοψήφισμα, και τώρα αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αποχή» δήλωσε ο Ν. Κοτζιάς, σχετικά με την εκλογική μάχη. «Η αποχή» σημείωσε «θα ισοδυναμούσε, ουσιαστικά, με διπλή ψήφο στην Νέα Δημοκρατία».

Ως υπουργός εξωτερικών, είχε θέσει το θέμα του μεταναστευτικού, στους ομολόγους του ήδη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τον περασμένο Φεβρουάριο, τόνισε ο κ. Κοτζιάς και απέδωσε μεγάλο μέρος της αύξησης των μεταναστευτικών ρευμάτων, στη μείωση των χρηματοδοτήσεων του ΟΗΕ στους καταυλισμούς προσφύγων.

Στέλνοντας μήνυμα προς τη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι «η ελληνική δεξιά πρέπει να κατεβάσει τους τόνους και να προσπαθήσει να κατανοήσει την ευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση του φαινομένου αυτού, παρ΄όλο που το φαινόμενο των αφίξεων στα νησιά μας παρουσιάζει αύξηση εδώ και δυο χρόνια, όταν ήταν στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία δεν έλαβε καμία απολύτως πρωτοβουλία».

Περί μετεκλογικών συνεργασιών είπε ότι «’Οσοι κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία -πρόκειται για απόλυτο ψεύδος, όπως έχει επαναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας και έχω τονίσει και εγώ- είναι οι ίδιοι που το 1989 προετοίμασαν και επέβαλαν τη συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τον τότε Συνασπισμό. Θα ήθελα να τους πω: αιδώς, Αργείοι!», στέλνοντας βολές προς την Λαϊκή Ενότητα και το ΚΚΕ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img