Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Κοτζιάς στα Σκόπια: Με έναν έντιμο συμβιβασμό θα κερδίσουν και οι δύο πλευρές

«Πιστεύουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό που έχουν να κερδίσουν και οι δυο πλευρές. Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιος χαμένος. Δεν μπορείς να πάρεις όλα όσα έχεις στο νου σου. Πρέπει να πάρεις αυτό που είναι κύριο για εσένα και να δώσεις αυτό που είναι κύριο για τον άλλο»,ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς μετά την συνάντησή του με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ.

«Χρειαζόμαστε μια ορθή δίκαιη λύση. Μια λύση σταθερή και όχι μια που θα αναπαράγει άλλα προβλήματα στο μέλλον», τόνισε.

Όπως είπε στην αρχή της τοποθέτησής του «είναι χαρά μου να είμαι ξανά στη βόρεια φίλη χώρα. Είχαμε πει ότι μόλις αλλάξει το όνομα στο αεροδρόμιο θα έρθουμε στην χώρα σας για να υποστηρίξουμε την ένταξή σας στην πρωτοβουλία Ιονίου – Αδριατικής».

«Πιστεύω βαθιά ότι αν μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα που δεν τα δημιουργήσαμε, αλλά τα βρήκαμε, θα βοηθήσει την οικονομική συνεργασία την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

«Θέλω να πω ότι το εύκολο στην πολιτική είναι να μην κάνεις τίποτα. Οι πολιτικοί οφείλουν να βρίσκουν λύσεις», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Νικολά Ντιμιτρόφ, είπε ότι «προσπαθούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη», ωστόσο όπως επισήμανε «υπάρχουν προκαταλήψεις ακόμα».

«Υπάρχει πραγματική επιθυμία για εξεύρεση λύσης του θέματος. Θα συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα μαζί με τον μεσολαβητή για το θέμα αυτό. Θα δούμε αν υπάρχει ανάγκη, θα συναντηθούμε και άλλες φορές», ανέφερε.

Πηγή:protothema.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων