Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Κουβέλης: Δεν υπάρχει βίντεο με Τούρκους να κατεβάζουν σημαίες από βραχονησίδες

Δεν υπάρχει σχετικό βίντεο που να δείχνει Τούρκους να αφαιρούν ελληνικές σημαίες από βραχονησίδες ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης απαντώντας ουσιαστικά στον σύμβουλο του τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στις νέες προκλητικές του δηλώσεις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στη συνέντευξή του Ενρτογάν, χαρακτηρίζοντας το πρώτο σκέλος της ως «βήμα καλής θέλησης». Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Κουβέλης, το βήμα αυτό αναιρείται με το δεύτερο σκέλος της συνέντευξης, στο οποίο ο Ερντογάν, μιλάει για ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους Έλληνες στρατιωτικούς, μετατρέποντάς τους, όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, σε ομήρους και εργαλείο πίεσης προς την Ελλάδα.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε παράλληλα ότι πρόκειται για ανόμοιες περιπτώσεις, καθώς οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κάνει κάποια παρανομία, ενώ οι Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν άσυλο και δικάστηκαν με βάση το ελληνικό και το διεθνές δίκαιο.

Για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι τούρκοι κατέβασαν ελληνικές σημαίες βραχονησίδες και υπάρχει βίντεο με το οποίο ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, ο κ. Κουβέλης είπε ότι δεν γνωρίζει το δημοσίευμα και πως δεν υπάρχει σχετικό βίντεο.

HTML tutorial

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων