Την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής δήλωνε στο ραδιόφωνο του BBC ότι οι μεγαλοκαταθέτες μπορεί να δουν το 40% των χρημάτων τους να μετατρέπεται σε τραπεζικές μετοχές και ότι με το άνοιγμα των τραπεζών την Πέμπτη θα ισχύσουν έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιούνται στην τρόικα, στην Αθήνα ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου έκανε βαθιά βουτιά πάνω από 4% βυθιζόμενος κάτω από τις 890 μονάδες. Έτσι, έγινε προσπάθεια να αναχαιτισθεί η κάθοδος του δείκτη προς τις 850 μονάδες, προσπάθεια που πέτυχε τελικά. Παράλληλα, το ευρώ που είχε υποχωρήσει στο 1,28 δολ. την Δευτέρα έμοιαζε να σταθεροποιείται.
Στην Αθήνα πάντως επικρατεί έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις του κυπριακού κουρέματος, όχι μόνο στις καταθέσεις των Ελλήνων που υπολογίζονται γύρω στα 5 δισεκ. ευρώ, αλλά κυρίως στις ελληνικές εταιρείες που μετέφεραν την έδρα τους στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια για λόγους φορολογικούς. Δηλαδή, πόσο πλήττεται η ρευστότητά τους στην Κύπρο και πόσο αυτό επηρεάζει τις ροές χρήματος προς την Ελλάδα όπου έχουν παραγωγικές ή εμπορικές δραστηριότητες.
Μεγάλη αγωνία στο Μαξίμου επικρατεί και για το κλίμα μέσα στο οποίο η τρόικα θα αντιμετωπίσει την εξυγίανση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, ιδιαίτερα τώρα που έχει αρχίσει μια δειλή επιστροφή κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες. Γι΄ αυτό και θα επιχειρηθεί επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που ούτως ή άλλως έχει καθυστερήσει, αλλά και των υποχρεώσεων των υπουργείων σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί. Η δόση των 2,8 δισεκ. ευρώ του Μαρτίου εκκρεμεί, όπως άλλωστε και η επόμενη των 6 δισεκ. ευρώ.