Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Κουτσούμπας: Να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα της πανδημίας

Κριτική στο οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης αλλά και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Βουλή υποστηρίζοντας ότι κινούνται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση. «Τα σχέδια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις διαφορές, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Οι διαφορές αφορούν μόνο το χρόνο και τον τρόπο “σφαγής του λαού” για να ανακάμψει το κεφάλαιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ για να επισημάνει πως «αποτελεί προσπάθεια πολιτικής εξαπάτησης η πολιτική δήθεν εξόδου από την κρίση χωρίς να επιβαρυνθεί ούτε το κεφάλαιο ούτε ο λαός».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η αναβολή οφειλών δεν αποτελεί «σημαντική ελάφρυνση για τα νοικοκυριά» και πρότεινε την πλήρη απαλλαγή απο εισφορές εργαζόμενων με χαμηλό ετήσιο εισόδημα για ένα τετράμηνο, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και μη καταβολή του τέλους επιτηδεύματος για το 2020.

Παράλληλα ζήτησε αναστολή όλων των πλειστηριασμών και κατασχέσεων ή διακοπές ρεύματος και νερού λόγω χρεών.

Ο γγ ΚΚΕ επισήμανε για μια ακόμα φορά την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ με προσλήψεις και του προσωπικού με παροχή μέσων ατομικής προστασίας.

«Στόχος να βγει ο λαός γερός και δυνατός από αυτή την περιπέτεια. Να μην πληρώσει σήμερα τα σπασμένα της επιδημίας και αύριο τα σπασμένα της κρίσης» τόνισε τέλος ο κ. Κουτσούμπας για να προσθέσει «Οι προτάσεις όλων σας αφορούν επόμενους 3-4 μήνες. Αλλά η κρίση αυτή δεν έχει ημερομηνία λήξης 4 μηνών. Εκτιμούν ειδικοί ότι το βάθος της κρίσης στην Ελλάδα θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων