Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Κρίσιμη γενική συνέλευση για την «Καβάλα Όιλ»

Γράφαμε την περασμένη εβδομάδα για τα έργα και τις μέρες των συνδικαλιστών του Πρίνου, που θέλουν να το παίξουν, ανέξοδα για τους ίδιους, αποκλειστικοί εκμεταλλευτές του πετρελαίου και των εγκαταστάσεων παραγωγής, αν και αμφότερα αποτελούν περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου. Όλα δε αυτά, συνοδευόμενα με τραμπουκισμούς, σε βάρος των επενδυτών που έχουν αγοράσει τις μετοχές της εταιρείας και πραγματοποιούν επενδύσεις με δική τους χρηματοδότηση.

Τα νεότερα από το μέτωπο είναι ότι εν τέλει γενική συνέλευση μετόχων της εταιρίας Καβάλα Όιλ στην οποία ο συνεταιρισμός εργαζομένων συμμετέχει με 33%, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου. Η γενική συνέλευση ορίστηκε με δικαστική απόφαση, ενώ προηγήθηκε απόρριψη από το Πρωτοδικείο ασφαλιστικών μέτρων των συνδικαλιστών για τη διαχείριση από τους ίδιους του πετρελαίου που έχει συγκεντρωθεί στις αποθήκες του Πρίνου και μέχρι τώρα απαγορεύουν την πώλησή του.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα επιχειρηθεί με δυναμικό τρόπο, δηλαδή με τραμπουκισμούς, η διενέργεια της γενικής συνέλευσης. Τη δουλειά την ξέρουν καλά. Πριν περίπου 10 χρόνια η τακτική αυτή έπιασε με ξυλοφόρτωμα των συνεταίρων τους στην εταιρεία, που εν τέλει την εγκατέλειψαν τρέχοντας. Έτσι την παρέδωσαν στον διεθνή απατεώνα ρουμανοαυστραλιανής προέλευσης Frank Timis. Ο τελευταίος τα κονόμησε χοντρά στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εξαπατώντας επενδυτές με τα υποτιθέμενα δισεκατομμύρια βαρέλια που έκρυβε η θάλασσα του Θρακικού και με ανάλογη συνδρομή έγκυρων κατά τα άλλα διεθνών πρακτορείων ειδήσεων.

Σήμερα οι συνθήκες είναι διαφορετικές και φαίνεται ότι οι εκβιασμοί και ο τσαμπουκάς της ομάδας συνδικαλιστών που κάνουν κουμάντο σε εργολαβίες, προμήθειες και προσλήψεις, δεν έχουν την ίδια πέραση. Η ομηρία των εργαζόμενων με το να τους αφήνουν απλήρωτους, έως ότου φύγουν οι επενδυτές για να πουλήσουν οι ίδιοι το πετρέλαιο, έγινε μπούμερανγκ. Ιδίως όταν τα Ελληνικά Πετρέλαια με επίσημη επιστολή τους αρνήθηκαν να αγοράσουν το πετρέλαιο χωρίς τη συναίνεση με τον επενδυτή της Καβάλα Όιλ.

Tα σπουδαία λοιπόν την Τετάρτη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων