Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Κρίσιμη η εβδομάδα που έρχεται για την άρση των περιοριστικών μέτρων

Κρίσιμη χαρακτήρισε την εβδομάδα που ξεκινάει όσον αφορά την άρση ή μη των περιοριστικών μέτρων ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι το ΕΣΥ δέχεται ακόμα ιδιαίτερη πίεση και ότι η διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ και κλίνες Covid-19 λιγοστεύει.

Ακόμα είπε ότι όλα θα κριθούν από τον δείκτη θετικότητας, τα κρούσματα και την ανάσα που ενδέχεται να πάρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Πρέπει να συνυπολογιστούν όλα αυτά πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Όταν έχουμε εικόνα από τα δεδομένα θα αποφασιστεί πότε θα ανοίξουν οι δραστηριότητες» ανέφερε σχετικά.

Όσον αφορά στο Πάσχα και στις συνθήκες υπό τις οποίες αναμένεται να γιορτάσουμε, σημείωσε ότι εάν έχουν εμβολιαστεί οι 60 και άνω και οι ευπαθείς ομάδες μέσα στους επόμενους δύο μήνες, υπάρχει προοπτική για μείωση των μέτρων.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ σημείωσε πώς όταν ο κοροναϊός γίνει ενδημικός, θα χρειάζεται επανάληψη του εμβολίου, τονίζοντας ότι σε εργασιακούς χώρους με συγχρωτισμό θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για την μετάλλαξη του νοτιοαφρικανικού στελέχους, σημειώνοντας ότι είναι το στέλεχος που προβληματίζει περισσότερο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων