Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Κρήτη: Παιδί μεταναστών εξέπνευσε από αφυδάτωση και ασιτία

Ένα κορίτσι 4 ετών μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο των Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, πιθανότατα από αφυδάτωση και ασιτία. Πρόκειται για αλλοδαπή που βρισκόταν για μέρες σε ακυβέρνητο σκάφος που εντοπίστηκε από τις λιμενικές αρχές στα νότια του Ηρακλείου.

Το μεσημέρι της Τρίτης ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού από το αντίστοιχο κέντρο της Μάλτας ότι το Φ/Γ πλοίο «BBC PEARL» σημαίας ANTIGUA BARBUDA διέσωσε 63 αλλοδαπούς από ακυβέρνητο σκάφος σε περιοχή ευθύνης αρμοδιότητας Μάλτας.

Συγκεκριμένα ο πλοίαρχος του ανωτέρω πλοίου και ενώ συνέχιζε να πλέει σε περιοχή ευθύνης αρμοδιότητας Μάλτας, αιτήθηκε από το Rescue Coordination Centre (RCC) Μάλτας την αποβίβαση δύο εκ των διασωθέντων λόγω απώλειας των αισθήσεων τους. Στη συνέχεια το RCC Μάλτας αιτήθηκε την συνδρομή του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. το οποίο επικοινώνησε με τον πλοίαρχο του «BBC PEARL».

Ο ανωτέρω πλοίαρχος αιτήθηκε την αποβίβαση της 4χρονης αλλοδαπής, ενώ ενημέρωσε ότι το έτερο άτομο ανέκτησε τις αισθήσεις του. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο όπως εκτρέψει την πορεία του σε περιοχή ευθύνης Ελλάδας προκειμένου μειωθεί ο χρόνος παραλαβής της ασθενούς από το ελικόπτερο.

Η 4χρονη, η οποία δεν είχε τις αισθήσεις της, και η μητέρα συνοδός της, παρελήφθησαν από το ελικόπτερο, 50 ν.μ. νότια της Παλαιόχωρας και μεταφέρθηκαν στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων, όπου από τους θεράποντες ιατρούς διαπιστώθηκε ο θάνατος της ανήλικης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων