Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Ξαφνικά και στα «κρυφά» ο Τσίπρας στο Μάτι

Μια ημέρα μετά την αποκάλυψη, ότι  κατά την ενημέρωση που έγινε στον  Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, δεν έγινε καμία αναφορά σε θύματα, ενώ υπήρχαν ήδη οι πρώτοι νεκροί, ο πρωθυπουργός έκανε μια «επίσκεψη αστραπή» στο Μάτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίσκεψη του δεν είχε προηγουμένως ανακοινωθεί, ούτε καλύφθηκε από την κρατική τηλεόραση. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ εκ των υστέρων, ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε και με τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας ανάρτησε στο Twitter φωτογραφίες από την επίσκεψή του στην πληγείσα περιοχή.   «Επισκέφθηκα σήμερα το τόπο της τραγωδίας. Συνομίλησα με πολίτες, μηχανικούς, στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές. Ανείπωτη θλίψη μα και απέραντος σεβασμός σε όσους έδωσαν την άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης», έγραψε ο πρωθυπουργός.

http://

 

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού.

Η φωτιά στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 88 άτομα με τον αριθμό των αγνοούμενων να διαμορφώνεται στους 25. Σημειώνεται πως οι σοροί που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί είναι περισσότερες από τους αγνοούμενους.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 16:49 μ.μ στο Νταού Πεντέλης και πέρασε τη λεωφόρο Μαραθώνος στις 18:18 μ.μ, κατέκαψε περισσότερα από 12.600 στρέμματα γης.

Ανάμεσα στα καμένα τμήματα είναι τόσο δασικές εκτάσεις όσο και οργανωμένοι οικισμοί.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων