Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Ξανά πρόβλημα στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Κλειστό μέρος του αεροδιαδρόμου

Για άλλη μια φορά μέρος το αεροδρόμιο της Ρόδου κλείνει για να επισκευαστεί η τρύπα στον διάδρομο προσγείωσης που οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου υποτίθεται ότι είχαν επισκευάσει δυο ημέρες πριν.

Ποιο συγκεκριμένα το αεροδρόμιο «Διαγόρας» στη Ρόδο λειτουργεί από το μεσημέρι μμε προσωρινή τροποποίηση του προγράμματος εξυπηρέτησης των πτήσεων από και προς τη Ρόδο.

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες έκλεισε το αεροδρόμιο της Ρόδου σήμερα το πρωί, καθώς δημιουργήθηκε τεχνική βλάβη λόγω της κακοκαιρίας στο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών, στο ίδιο ακριβώς σημείο που είχε γίνει η ζημιά από την ισχυρή βροχόπτωση το απόγευμα της Τρίτης.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε να μειωθεί το μήκος του διαδρόμου, ο οποίος θα περιοριστεί στα 1.800 μέτρα προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το αεροδρόμιο. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην αρχή του αεροδιαδρόμου, το λεγόμενο κατώφλι, οπότε αυτό μεταφέρθηκε.

Από την ΥΠΑ βγήκε notam και εκτιμάται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ότι για το επόμενο 24ωρο θα επηρεαστούν μόνο πτήσεις μεγάλων αποστάσεων ορισμένων τύπων αεροσκαφών που εξυπηρετούνται από το αεροδρόμιο της Ρόδου.

Καθ’ οδόν είναι ειδικό τεχνικό κλιμάκιο μηχανικών της Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να επιδιορθωθεί η τεχνική βλάβη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων