Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Ξαναβλέπει πολυεθνικές ο Σαμαράς, μήπως και…

Nέο κύκλο συναντήσεων με εκπροσώπους μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων ξαναρχίζει απ’ ότι φαίνεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προς άγραν επενδύσεων φυσικά. Είδε, ήδη, εκπροσώπους της IBM και της Nestle, η οποία πρόσφατα δεσμεύθηκε να βοηθήσει τουλάχιστον 20.000 νέους ανθρώπους κάτω των 30 ετών σε όλη την Ευρώπη να βρουν εργασία μέσα στα επόμενα χρόνια, με την Ελλάδα να κατέχει ιδιαίτερη θέση μέσα σε αυτή την πρωτοβουλία.

Το κλιμάκιο της Nestle αποτελούμενο από τον Eπικεφαλής Ζώνης Ευρώπης κ. Laurent Freixe, τον Head of Operations Ζώνης Ευρώπης, κ. Παύλο Κιόρτση, καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Nestlé Ελλάς, κ. Laurent Dereux, συνομίλησε με τον Πρωθυπουργό για 40 λεπτά. Ο κ. Freixe τόνισε την πρόθεση της Nestlé Ελλάς να υλοποιήσει άμεσα μια σειρά από ενέργειες που θα επιτρέψουν σε περισσότερους από 120 νέους να απασχοληθούν στην εταιρεία, με προοπτική ο αριθμός αυτός να ξεπεράσει τους 500 μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Οι ενέργειες αυτές αφορούν κυρίως σε εποχικές θέσεις με εμπορική κατεύθυνση, αλλά και θέσεις μαθητείας και καθοδήγησης από μάνατζερ που θα αναλάβουν ρόλο μέντορα για νέους ανθρώπους, ενισχύοντας τις ικανότητές τους και τις πιθανότητές τους για μελλοντική απορρόφηση στον επαγγελματικό στίβο.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν παρέλειψαν να τονίσουν στον Έλληνα Πρωθυπουργό τη μακρόχρονη παρουσία της Nestlé στην Ελλάδα, αλλά και το γεγονός ότι σήμερα λειτουργεί 4 εργοστάσια στη χώρα και απασχολεί πάνω από 1.000 μόνιμους εργαζομένους, ενώ, πάνω από το 60% του ετήσιου κύκλου εργασιών της προέρχεται από προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας. Τέλος, αναφορικά με τον τομέα των επενδύσεων, ο επικεφαλής της Nestlé Ελλάς επιβεβαίωσε πως, παρά τις προκλήσεις από τις οικονομικές συνθήκες η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται και για το 2013 προβλέπονται επενδύσεις ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ κάτι που φάνηκε να ικανοποιεί ιδιαίτερα και την πλευρά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την εταιρία, ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, υπήρξε ιδιαίτερα δεκτικός απέναντι στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων από την πλευρά της κυβέρνησης και τόνισε την αξία που έχει το γεγονός ότι αγγίζει τον νευραλγικό τομέα της απασχόλησης των νέων.

Προηγούμενο άρθρο3… 2… 1… Άκυρο!
Επόμενο άρθροΝικητής ο… Σερ Άλεξ!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων