Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Ξανθός: Κίνδυνος η ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα να περάσει στη διατροφική αλυσίδα

«Είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέπεται το κολύμπι και το ψάρεμα στις ακτές που έχουν μολυνθέι» δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός. Συμπλήρωσε ότι υπάρχει κίνδυνος η ρύπανση να περάσει στη διατροφική αλυσίδα και να φανεί αυτό αργότερα γι’ αυτό θα πρέπει να εντοπιστεί ο βαθμός επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Ο κ. Ξανθός διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα βγάλει σχετική οδηγία για την απαγόρευση της κολύμβησης και ανέφερε ότι οι δήμοι έχουν προβεί ήδη σε σχετικές δράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή συνέντευξή του ο υπουργός Ναυτιλίας αναρωτήθηκε «γιατί να μην κάνουν μπάνιο στο Σαρωνικό;». Ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στο δελτίο του Σκάι, προκάλεσε αίσθηση, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο κόσμος θα πρέπει το επόμενο διάστημα να μην κάνει μπάνιο ή να μην ψαρεύει στις περιοχές που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα.

«Γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Άμα πάτε τώρα και δείτε στη Σαλαμίνα, δεν υπάρχει πρόβλημα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ακτές στην περιοχή έχουν καθαρίσει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img