O υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς, αν κρίνει κανείς από τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, δεν θα πρέπει να διάγει και τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του. Δεν είναι μόνο ότι βρίσκεται σε μια καρέκλα που παραδοσιακά περισσότερο «τσουρουφλίζει» παρά σου δίνει πόντους (ξέρετε τώρα εμπόριο, καταναλωτές, τιμές κ.α.) αλλά όσα θέματα έχουν ανοίξει – άγνωστο πως- του έχουν δημιουργήσει απίστευτους πονοκεφάλους και όχι απλώς σε επικοινωνιακό επίπεδο, αφού δεν έχουν λείψει και οι σφοδρές συγκρούσεις με ομοϊδεάτες του.
Θυμηθείτε την ιστορία με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που έχει περάσει από σαράντα κύματα και ξεσήκωσε κόσμο και κοσμάκη, θυμηθείτε και την πρόσφατη ιστορία με τα ληγμένα για παράδειγμα.
Και σαν μη φτάνει κι όλο το μπάχαλο της αγοράς, τώρα κινδυνεύει να απομείνει….μόνος του. Με την ιστορία της κινητικότητας, την οποία για το υπουργείο Ανάπτυξης έχει αναλάβει ο γενικός γραμματέας Ανάπτυξης κ. Σεραφείμ Τσόκας, ουσιαστικά οι περισσότερες διευθύνσεις που είναι στην αρμοδιότητα του κ. Σκορδά, φαίνεται ότι αποψιλώνονται.
Και βέβαια το ζήτημα δεν είναι ότι ο κ. Σκορδάς και ο κάθε κ. Σκορδάς που βρισκόταν σε αυτή τη θέση ουσιαστικά αποδυναμώνεται, το ζήτημα είναι ότι η αγορά θα καταλήξει κυριολεκτικά ξέφραγο αμπέλι…
Διότι η μείωση των εργαζομένων στις Γενικές Γραμματείες, Εμπορίου και Καταναλωτή, του υπουργείου Ανάπτυξης θα δημιουργήσει πρόβλημα σε σημαντικές κρατικές δομές για τη ρύθμιση της αγοράς. Ποιες είναι αυτές; οι κρατικές προμήθειες,τα εμπορικά σήματα,η εποπτεία των εταιριών,οι εμπορικές επαγγελματικές οργανώσεις,η διαμόρφωση των τιμών,οι έλεγχοι στην αγορά και η εποπτεία του ελέγχου και η επισήμανση των μέτρων και σταθμών.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν σε ανοικτή επιστολή τους κι οι εργαζόμενοι στις δυο γραμματείες, «οι 100 εργαζόμενοι που θα σταματήσουν να απασχολούνται στο Υπουργείο, είναι αυτοί που δουλεύουν για το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, από το οποίο προσδοκούμε εξοικονόμηση μερικών δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως, αυτοί που δουλεύουν για την ολοκλήρωση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, από το οποίο προσδοκούμε απλούστευση, επιτάχυνση και μείωση κόστους για όλον τον εμπορικό κόσμο, περισσεύουν, αυτοί που εκπαιδεύτηκαν και εξειδικεύθηκαν και σήμερα δουλεύουν στους ελέγχους της αγοράς και αυτοί που εκπαιδεύτηκαν για την αναβάθμιση του συστήματος παροχής εμπορικού σήματος».