Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξεκινάει «μασάζ» σε βουλευτές ο Σαμαράς

Ραντεβού με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς. Στόχος, να τούς ενημερώσει για την πορεία της κυβέρνησης και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ακολουθούν. Πρακτικά ο πρωθυπουργός θα προετοιμάσει τους γαλάζιους βουλευτές για όλα όσα έπονται και ενδεχομένως να προκαλέσουν αντιδράσεις στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η πρόσφατη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας μπορεί να κατεύνασε τα πνεύματα όμως δεν στάθηκε ικανή να ηρεμήσει τους βουλευτές που θεωρούν σχεδόν δεδομένο ότι μετά την έλευση της τρόικας στις 16 Σεπτεμβρίου θα χρειαστεί να ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Ως εκ τούτου ο κ. Σαμαράς φέρεται να έχει πει στους συνεργάτες του στο Μαξίμου ότι θέλει να συναντήσει προσωπικά τους βουλευτές ώστε να εξαφανίσει τον κίνδυνο να εκδηλωθούν ανταρσίες στη Βουλή την ώρα κρίσιμων ψηφοφοριών. Κάτι που άλλωστε έγινε και τον Ιούλιο όταν οι κ.κ. Κακλαμάνης και Κυριαζίδης αρνήθηκαν να ψηφίσουν τροπολογία της τελευταίας στιγμής.

Το ίδιο ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ζητήσει από τους υπουργούς του να ενημερώνουν πολύ τακτικά τους βουλευτές κι επιπλέον έχει ξεκινήσει και ο ίδιος έναν κύκλο συναντήσεων με δείπνα που παραθέτει στους εκπροσώπους της κοινοβουλευτικής ομάδας. Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε το τραπέζι στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του α’ θερινού τμήματος ενώ έπονται κι άλλα τραπέζια για να …λιώσουν οι πάγοι.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων