Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Ξεκίνησε βομβαρδισμούς η Βρετανία στη Συρία

Λίγες μόνο ώρες μετά την υπερψήφιση της πρότασης του βρετανού πρωθυπουργού, για βρετανικές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία, εναντίον του ISIS – ISIL η βρετανική αεροπορία, ξεκίνησε επιχειρήσεις πάνω από το Συριακό έδαφος.

Μαχητικά της βρετανικής RAF έπληξαν θέσεις της τζιχαντιστικής ISIS στη Συρία τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Τα μαχητικά που εκτέλεσαν τις επιδρομές απογειώθηκαν από το Ακρωτήρι της Κύπρου. Το Ακρωτήρι είναι η βάση την οποία χρησιμοποιεί η RAF και για τα πλήγματα εναντίον της ISIS στο Ιράκ. Ενισχύονται οι δυνάμεις της Βρετανίας, «καλωσορίζει κάθε πλήγμα στην ISIS» η Ρωσία.

Τη νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη, τα πρώτα ζευγάρια μαχητικών Tornado απογειώθηκαν από το Ακρωτήρι για να πλήξουν θέσεις στη Συρία.

Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, επλήγησαν πετρελαιοπηγές στην περιοχή του Αλ Ομάρ (κοντά στο Ντέιρ αλ Ζορ, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας).

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ανταποκριτής του BBC που βρισκόταν κοντά στη βρετανική βάση, τα μαχητικά μετέφεραν βόμβες Paveway, τις οποίες είχαν ρίξει όταν επέστρεψαν.

Βάσει του οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε (Paveway αντί για πυραύλους Brimstone), το βρετανικό δίκτυο συμπεραίνει ότι χτυπήθηκαν αποκλειστικά ακίνητοι στόχοι, πιθανότατα υποδομή, αντί για οχήματα.

Τα πρώτα αεροσκάφη επέστρεψαν μέσα σε μόλις τρεις ώρες, κάτι που επίσης δείχνει ότι τούς είχαν δοθεί συγκεκριμένοι στόχοι πριν την απογείωση -ότι δηλαδή η RAF ήταν έτοιμη να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις αμέσως μόλις έδινε το πράσινο φως η βρετανική Βουλή.

πληροφορίες από Το Βήμα

σχετικα αρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.

ροη ειδησεων

spot_img